Hallo en welkom op Separa!
Als je hier nieuw bent, raden we je aan even de regels en de informatie door te nemen,
ben je hier al bekend, dan welkom terug! Smile

-Het team
 
IndexPortalFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel|

Long time not seen [Lyall]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Grey One
Aantal berichten : 614
Woonplaats : Oosterblokker

Character sheet
Age: 18 Years
Species: Shapeshifter: Panpas vos
Partner:: I don't remember..
avatar
BerichtOnderwerp: Long time not seen [Lyall] ma okt 05, 2015 9:44 pm

Vrolijk liep hij richting de haven. Na een dag vol mooie verhaaltjes ophangen en daarmee wat munten bij elkaar liegen oftewel na een dag te hebben gewerkt, was het tijd voor een avondje uit. Dat deed hij de afgelopen tijd wel vaker. Zeker nu het hem was opgevallen dat de meeste hazen in de buurt iets onder de leden leken te hebben. Een herfst griepje. Meer zal het niet zijn geweest. Maar toch , hij vertrouwde het gebraden vlees op het moment meer dan eigen vangst. Dax stapte een gezellig uitziend café binnen. Het zat zo als verwacht stamp vol. Hij wrong zich een weg naar de bar. Daarbij lette hij goed op dat zijn staart nergens klem kwam te zitten. Dat had al eerder voor nare situaties gezorgd en die zou hij vanavond zo veel mogelijk proberen te mijden. Hij ging aan de bar zitten en sloeg zijn staart netjes over zijn benen heen. Zo had hij de kolossale pluizenbol op schoot. En kon er niets mee gebeuren. Dax bestelde een gebraden haas en een glas drank. Daar zou hij de avond wel mee door komen. Daarna keek hij het café door opzoek naar een interessante gesprekspartner. Even als de vorige keer dat hij hier was geweest overgerens. Tussen de menigte van wezens viel hem een persoon meteen op. Dax grijnsde. Hoe was het mogelijk dat ze elkaar hier zouden treffen? En wat een tijd gelden zeg! Hij schraapte zijn keel en riep vervolgens enthousiast: "Hey Lyall! Kom je hier? Ik trakteer!" Wijzende naar de maaltijd. Hij kon er van het vandaag verdiende geld best nog wel een paar glazen drank bij nemen. En gunde het Lyall wel om eens een avond niets te hoeven betalen.  

____________________

De mens Afbeeldingen die gebruikt zijn avatar en onderschrift behoren tot CrystalCurtis op deviantart.
New Theme!:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aantal berichten : 331
Woonplaats : Utrecht

Character sheet
Age: 18 Winters
Species: Shapeshifter (Direwolf}
Partner:: Well, igues you cant blame gravity for falling in love with each other. ♡Mindo~
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] ma okt 05, 2015 10:02 pm

Het was een zware dag geweest voor Lyall, niks gevangen, geen geld kunnen aftroggelen, niemand om mee rond te hangen en plezier te beleven. Saai en zwaar, dat was de dag. Gelukkig had hij nog genoeg geld om wat oud brood te kunnen kopen bij de bakker maar het zou hem niet van zijn honger afhelpen. Langzaam liep hij naar de haven en zijn favoriete oude vertrouwde kroeg waar iedereen hem kende. Op de goede en slechte manieren. Hij ging om niet zo snel op te vallen maar in een donkere hoek van de kamer zitten en at daar zijn broodje al knagend op. Er waren een paar mannen volop gaan zingen in de kroeg maar dat verviel even toen er een nieuw iemand binnenkwam. Lyall herkende hem even niet maar toen schoot diens naam weer door hem heen. Dax, zijn oude kameraad. Hij liet zich maar niet zien aan hem want waarschijnlijk zou Dax niks te maken meer willen hebben met zon schooier als hij, de tijden waren veranderd en de groep was uit elkaar. Hij zag zijn oude makker wat warms bestellen met wat drinken en werd gelijk een beetje jaloers. IEKS! Iemand had een stenen bord op zijn staart laten vallen en hij sprong op. Dax moest die beweging hebben gezien en riep naar hem: He Lyall! Kom hier! Ik trakteer! ‘Meent hij dat? Wil hij met me praten?’ langzaam schuifelde Lyall door de overvolle kamer naar zijn vriend toe en gaf hem een grote ‘’bro hug.’’ Zo das lang gelede.’ Zei Lyall opgelucht omdat het niet awkward was. Even viel er een stilte maar het was geen vervelende stilte. Gewoon 2 vrienden die elkaar lang niet meer hadden gezien. Toen hij zijn drinken kreeg van de barman nam hij een grote teug en zei: ‘ik heb je gemist man, niet alleen jouw trouwens de rest ook. Hoe gaat het jouw af trouwens? Werk gevonden of hetzelfde zwendeltje als altijd?’ grijnste hij naar Dax.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Grey One
Aantal berichten : 614
Woonplaats : Oosterblokker

Character sheet
Age: 18 Years
Species: Shapeshifter: Panpas vos
Partner:: I don't remember..
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] di okt 06, 2015 4:52 pm

Zijn vriend leek even te twijfelen toen Dax riep of hij bij hem wilde komen zitten. Dat kon ook zijn vanwege de schrik. Dax had hem zien opspringen. Arme Lyall, mogelijk was er iemand weer eens zo onhandig geweest iets op de jongen zijn staart te laten vallen. Dat overkwam alle 'mislukte' shapeshifters maar al te vaak. Je zou haast zeggen dat men het gewoon expres deed. Uiteindelijk bereikte Lyall de bar en gaf hem een ’’bro hug.’’ Dax hugde stevig terug. "Zo das lang gelede." Hoorde hij zijn maatje zeggen. Dax knikte. Er viel een kleine stilte. Waar hij meteen handig gebruik van maakte door wat voor zijn vriend te bestellen. Daarna nam hij weer plaats op de barkruk en nam aan dat zijn vriend het zelfde zou doen aangezien er een vrij stond. Niet veel later werd de drank geserveerd en was alles klaar voor een goed gesprek. "Ik heb je gemist man, niet alleen jouw trouwens de rest ook. Hoe gaat het jouw af trouwens? Werk gevonden of hetzelfde zwendeltje als altijd?"Vroeg Lyall hem al grijnzend. Dax zwiepte zijn staart over zijn rug. Als vossensoort met een van de langste staarten wist hij soms niet goed waar hij het ding moest laten. "Zeg dat wel. Van het zelfde Lyall. Jouw ideeën waren tenminste niet zo dodelijk. Mij gaat het gemakkelijk af. Dan zwendelen dan. En wedde schappen. Verder heb ik geleerd waar de kristallen in de Crystal Mountain zich bevinden: Schatrijk kun je er mee worden." Vertelde hij enthousiast. Hij zou zijn vriend de eerst volgende keer mee nemen. Zo'n rijkdom, dat mocht Lyall niet missen! "En hoe gaat het jou af?"Vroeg hij nieuwsgierig.      

____________________

De mens Afbeeldingen die gebruikt zijn avatar en onderschrift behoren tot CrystalCurtis op deviantart.
New Theme!:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aantal berichten : 331
Woonplaats : Utrecht

Character sheet
Age: 18 Winters
Species: Shapeshifter (Direwolf}
Partner:: Well, igues you cant blame gravity for falling in love with each other. ♡Mindo~
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] di okt 06, 2015 9:06 pm

Lyall was blij dat het gesprek gewoon goed op gang was gekomen en ontspande zich eindelijk. Het was niet niks waardoor ze uit elkaar zijn gegaan en er zou spanning achter kunnen zitten…. ‘Of ik ben gewoon een angsthaas.’ Dacht Lyall bij zichzelf. Lyall de onverschrokkene, de Direwolf die mensen met 1 hap of klauw doormidden scheurde, hij die 1000 gevechten had gewonnen, een angsthaas. Tsja wat doe je ertegen. Hij hoorde Dax wat zeggen over kristallen en was meteen geïnteresseerd. ‘’dus hoe gaat het jouw af?’’ vroeg zijn vriend. ‘ehh goed hoor. Hij dacht erover na om te liegen dat het echt goed zou gaan en dat hij geld genoeg had maar dat kon hij gewoon niet tegen Dax. ‘of eigenlijk gaat het niet zo goed…’ hij keek een beetje beschaamd naar zijn voeten en vervolgde. ‘het ging steeds meer bergafwaarts sinds HET moment.’ Doelend op de brand. ‘ik had een baan maar die is afgepakt. Ik had een goedlopende zwendel, die is weggehaald door sterkere wezens. Nu doe ik het met kleine betaal baantjes die me nog net kunnen onderhouden.’ Glimlachte Lyall. Zijn litteken over zijn wang die doorliep naar zijn nek was nu goed te zien.

____________________


Spoiler:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Grey One
Aantal berichten : 614
Woonplaats : Oosterblokker

Character sheet
Age: 18 Years
Species: Shapeshifter: Panpas vos
Partner:: I don't remember..
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] di okt 06, 2015 9:58 pm

Dax vertelde zijn vriend over de Crystal Mountain. Hij vond dat Lyall van de kans op rijkdom af mocht weten en was van plan hem er een keer mee naar toe te zullen nemen. Hij vroeg hoe het zijn vriend verging. Na het de brand hadden ze het daar nog niet echt weer met elkaar over gehad. En het was dus wel handig even te weten of Lyall en de rest nog net zo rijk waren als eerst. "Ehh goed hoor."Dat klonk niet heel erg zeker. Dax trok een wenkbrauw op en keek zijn vriend onderzoekend aan. Een naar voorgevoel bekroop hem. Wat nu als hij de rest helemaal niet goed af ging? En dat ze arm waren omdat hij zo nodig dat bos in brand had moeten steken. Nee, ze hadden er allemaal baad bij gehad toch? Ze waren het er toch allemaal mee eens geweest? "Of eigenlijk gaat het niet zo goed…"Dax zag hoe Lyall zich schaamde. Alsof het zijn schuld was geweest?! Dax had er voor gezorgd dat hij nu niet in de problemen zat, niet Lyall zelf. "Het ging steeds meer bergafwaarts sinds HET moment." Zei Lyall zonder hem aan te kijken. Zie je wel. Sinds de groep uit elkaar was ging het dus helemaal niet zo prachtig meer. Waarom had hij daar niet beter over na gedacht? Zijn vriend keek op. Een ijskoude rilling trok door Dax zijn lichaam. De haren van zijn staart gingen rechtovereind staan. Zijn oren lagen achter in zijn nek van afschuw. Dat litteken... "Ik had een baan maar die is afgepakt. Ik had een goedlopende zwendel, die is weggehaald door sterkere wezens. Nu doe ik het met kleine betaal baantjes die me nog net kunnen onderhouden."Vertelde zijn vriend hem. Enkele seconde was Dax met stomheid geslagen. Hoe had hij dit ooit kunnen laten gebeuren? Vervolgens schoof hij zonder enige twijfel de maaltijd Lyall zijn kant op. "Neem maar." Zei hij. Het was duidelijk te horen dat hij er eigenlijk geen tegenspraak op dulden. Lyall had de maaltijd immers veel harder nodig dan hij. "Het spijt me dat het zo ver heeft moeten komen Layll. Maar geen zorgen ik heb wel een soort van idee."Zei hij en nam een slok uit zijn drinkhoorn. Hij had natuurlijk dat huis in Indifference City gekregen toen hij net verbannen was. Dat bezat hij nog steeds en het was groot genoeg voor ongeveer vijf man. Als hij meer leden van de groep terug kon vinden zouden ze met ze allen best wel genoeg geld bij elkaar kunnen krijgen om uit te breiden. "Weet je nog dat huis wat ik gekregen heb? Daar kunnen we heen. Het lijkt me dat de groep lang genoeg uit elkaar heeft gelegen. Iedereen van de groep is er welkom. En mocht het te krap worden dan laten we bij bouwen. Het is gewoon zaak dat we weer samen verdienen en het geld verdelen. Ik tolereer het niet langer dat sommige van jullie zo slecht behandeld worden."Dax klonk zeer zeker van zijn zaak. Lyall zou deze avond al mee mogen. Dan deelde zij hun geld. En konden verder zoeken naar de rest. Dax wist nog wel een dealer die nog wel wat hulp gebruiken kon. Daar zouden hij en Lyall prima werk kunnen doen.  

____________________

De mens Afbeeldingen die gebruikt zijn avatar en onderschrift behoren tot CrystalCurtis op deviantart.
New Theme!:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aantal berichten : 331
Woonplaats : Utrecht

Character sheet
Age: 18 Winters
Species: Shapeshifter (Direwolf}
Partner:: Well, igues you cant blame gravity for falling in love with each other. ♡Mindo~
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] wo okt 07, 2015 9:47 pm

Lyall hoorde geritsel naast zich en zag dat Dax zijn bord met eten naar hem toe schoof. ‘’hier, jij hebt het harder nodig dan ik.’’ ‘oh ik bedoelde niet te zeggen dat ik het heel slecht had hoor’ zei lyall snel omdat hij niet een sloeber wilde lijken. Ook al keek dat vlees hem wel heel aantrekkelijk aan en zijn maag verraadde al met een luid geluid dat hij loog. Daarna vertelde Dax over dat hij een huis in indifference city had. Waar ze desnoods wel zouden kunnen wonen. Weet je, dat is echt totaal geen slecht idee. Dacht Lyall. Maar zijn trots nam het over en hij zei: ‘nee man, dat hoeft echt niet. Trouwens, waar wil je de anderen opeens vandaan toveren. Die zijn ook overal en nergens heengegaan. Die vind je nooit meer terug tenzij ze naar ons gaan.’ Ergens wist Lyall ook wel dat Dax geen nee zou accepteren en Lyall toch wel mee zou gaan maar ergens zou hij zich dan schuldig voelen dat Lyall al 2 keer door Dax ondergebracht zou worden. Al had Lyall wel al heel vaak Dax z’n leven gered in gevechten. Mischien stonden ze toch een beetje quitte.

____________________


Spoiler:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Grey One
Aantal berichten : 614
Woonplaats : Oosterblokker

Character sheet
Age: 18 Years
Species: Shapeshifter: Panpas vos
Partner:: I don't remember..
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] zo okt 11, 2015 9:42 pm

Dax schoof de maaltijd Lyall zijn kant op. Hij had er geen idee van gehad hoe slecht het zijn vriend wel niet verging. Meteen voelde hij zich schuldig. En zijn maaltijd schenken was wel een van de minste dingen die hij zou kunnen doen. "Oh ik bedoelde niet te zeggen dat ik het heel slecht had hoor."Weerde zijn vriend het aanbod af. Maar aan zijn maag te horen loog hij. Dax zweeg. En keek zijn vriend iet wat nors aan. Er was onbegrip in zijn blik te bespeuren. Waarom zou Lyall zo iets voor hem moeten verbergen? Ze waren toch vrienden, hij hoefde zich toch niet voor Dax te bewijzen? Als Dax zo veel beter zou zijn? Dax zetten zijn nagels in zijn handpalmen maar hield zich stil. Vervolgens legde hij zijn plan uit. Op neutrale toon. Maar het was duidelijk aan hem te merken dat hij eigenlijk niet nog zo'n antwoord dulden. Helaas kwam die er wel. "Nee man, dat hoeft echt niet. Trouwens, waar wil je de anderen opeens vandaan toveren. Die zijn ook overal en nergens heengegaan. Die vind je nooit meer terug tenzij ze naar ons gaan." Het raakte hem nog al. Dax zei niets. Hij keek weg en sloeg zijn armen over elkaar. Wetende dat Lyall gelijk had. Natuurlijk zouden ze de rest wel niet meer terug kunnen vinden. Allemaal omdat hij zo nodig brand had moeten stichten. Ja, het was zijn schuld dat ze nu uit elkaar kwamen. "En wat ben ik dan nog voor jou? Als je het al niet eens meer van je zelf kunt accepteren dat je hulp krijgt van me? Ik ben toch geen hoge heer!" Woede laaide in hem op. In een snelle beweging had hij zijn vriend bij de kraag gegrepen en trok diens gezicht naar hem toe om er vervolgens in de schreeuwen: "Wat kan ik er nou aan doen dat het mij toevallig goed af gaat? Ik ben toch niet iemand waar jij tegen op kijkt?! Ik ben een van de grootse idioten die je ooit ontmoet hebt Lyall. Ik ben je vriend en niets meer. Waarom doe je dan zo alsof?!" Vrijwel meteen daarna liet hij Lyall weer los en keek met gesloten ogen weg. Hij wist niet goed wat hij moest verwachten. Een Lyall die het café uit liep. Een antwoord. Of misschien wel een klap in zijn gezicht. Hij zou er snel genoeg achter komen.    

____________________

De mens Afbeeldingen die gebruikt zijn avatar en onderschrift behoren tot CrystalCurtis op deviantart.
New Theme!:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Aantal berichten : 331
Woonplaats : Utrecht

Character sheet
Age: 18 Winters
Species: Shapeshifter (Direwolf}
Partner:: Well, igues you cant blame gravity for falling in love with each other. ♡Mindo~
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] zo okt 11, 2015 10:09 pm

‘’En wat ben ik dan nog voor jouw? Als je het al niet eens meer van je zelf kunt accepteren dat je hulp krijgt van me? Ik ben toch geen hoge heer!!’’ Dax trok Lyall onverwachts op aan zijn kraag en puur instinct nam het van Lyall over, hij had zijn ar met klauw al naar achter getrokken om in 1 keer Dax zijn gezicht open te scheuren tot het besef bij hem doordrong wat hij wou doen. Snel liet hij zijn instinctmatige idee vallen en liet zich terug gegooid worden door Dax. Hij begon weer met schreeuwen. Lyall hoorde het allemaal stil aan. ‘’wat kan ik er nou aan doen dat het mij toevallig goed afgaat? Ik ben toch niet iemand waar jij tegen opkijkt! Ik ben een van de grootste idiooten die je hebt ontmoet Lyall! Ik ben je vriend, niks meer!’’ toen hij uitgeraasd was keek Lyall is om zich heen en zag dat Door Dax zijn geschreeuw de hele kroeg was stil gevallen. ‘Ai. Dit was niet het goede moment om geheimen te onthullen van hun in het verleden met hun verzets groep.’ Hij nam een groot risico en pakte Dax bij zijn kaak vast met zijn linker klauw. Niet hard genoeg om wonden te verzorgen, wel hard genoeg om de kleinere man te dwingen hem recht in zijn vuur rood geworden ogen aan te kijken. Terwijl hij Dax recht aankeek zei Lyall heel duidelijk: Dwaas! Wat denk jij voor vuile dingen van mij dat je denkt dat ik dat allemaal niet weet! Jij bent een van de weinige mensen die mij begrijpt, daarom ben je mijn vriend. Dat heb jij niet gekozen, nee ik heb gekozen dat je mijn vriend bent. En dat het jouw beter afgaat intereseert me nog het minst Dax! Laat dat duidelijk zijn. De grootste idioot ben ikzelf, ik heb het zover laten komen dat het mis ging, daar heb jij niks mee te maken, daar heeft die klote bende niks mee te maken alleen ikzelf, begrepen?! Jij bent mijn broeder en niemand anders!’ Lyall keek Dax nog een paar seconden strak aan om even de woorden in te laten zakken. Langzaam liet hij Dax los en keek weer naar het eten. Vervolgens pakte hij het stuk vlees op en nam er een grote hap van. ‘zo. En nu gaan we naar dat rot hol van je en gaan is wat bij kletsen begrepe?’ riep Lyall tegen zijn ouwe maat en grijnsde hem heel breed aan. ‘Als Dax nu nog niet begreep dat het boze gedoe maar toneel was, was Dax echt de grootste idioot.’ Dacht Lyall vermakelijk.

____________________


Spoiler:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Grey One
Aantal berichten : 614
Woonplaats : Oosterblokker

Character sheet
Age: 18 Years
Species: Shapeshifter: Panpas vos
Partner:: I don't remember..
avatar
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall] ma okt 12, 2015 9:27 pm

Hij had veel verwacht. Maar dit toch echt niet. Van het een op het volgde moment had Lyall hem op zijn beurt bij de kraag gegrepen. Dax kon niet anders dan zijn vriend aan kijken. Hij kreeg het doodsbenauwd van binnen. Was dit serieus bedoeld? Lyall was nogal wat groter dan hij zelf. Het zou zijn vriend geen enkele moeite kosten om Dax op te pakken en vervolgens de deur uit te gooien. Dax kon niet anders dan zijn vriend recht in de ogen aan kijken. Ondertussen drong het tot hem door dat de gehele kroeg was stil gevallen. Zou Lyall dit daarom doen? Hij hoopte het maar. "Dwaas! Wat denk jij voor vuile dingen van mij dat je denkt dat ik dat allemaal niet weet! Jij bent een van de weinige mensen die mij begrijpt, daarom ben je mijn vriend. Dat heb jij niet gekozen, nee ik heb gekozen dat je mijn vriend bent. En dat het jouw beter afgaat interesseert me nog het minst Dax! Laat dat duidelijk zijn. De grootste idioot ben ikzelf, ik heb het zover laten komen dat het mis ging, daar heb jij niks mee te maken, daar heeft die klote bende niks mee te maken alleen ikzelf, begrepen?! Jij bent mijn broeder en niemand anders"Aan Lyall zijn stem te horen was het toneel. Om de kroeg op een dwaal spoor te brengen. Maar wat hij zei meende hij volgens hem wel. Langzaam werd Dax weer op zijn stoel terug gezet. Opgelucht haalde hij diep adem. Tot zijn verbazing pakte Lyall een stuk van het vlees en nam er een grote hap van. "Zo, en nu gaan we naar dat rot hol van je en gaan is wat bij kletsen begrepe?"Zei hij er bijna. Dax knikte langzaam. "Je bent sterker dan je denkt mate, ik dacht even dat ik geen adem meer zou krijgen."Mompelde hij beduusd. Dat, of Dax was gewoon kleiner dan in zijn eigen beleving. Waarschijnlijk was het van beide een beetje. "Maar ik ben blij te horen dat we het... eens zijn?"Vervolgde hij zachtjes en glimlachte een beetje naar Lyall.  

____________________

De mens Afbeeldingen die gebruikt zijn avatar en onderschrift behoren tot CrystalCurtis op deviantart.
New Theme!:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Long time not seen [Lyall]

Terug naar boven Ga naar beneden
Long time not seen [Lyall]
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Grey Territory :: Harbour of Sins-
Ga naar: