Hallo en welkom op Separa!
Als je hier nieuw bent, raden we je aan even de regels en de informatie door te nemen,
ben je hier al bekend, dan welkom terug! Smile

-Het team
 
IndexPortalFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel|

Tipje: De lijst.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Grey One
Aantal berichten : 614
Woonplaats : Oosterblokker

Character sheet
Age: 18 Years
Species: Shapeshifter: Panpas vos
Partner:: I don't remember..
avatar
BerichtOnderwerp: Tipje: De lijst. za jan 09, 2016 6:48 pm

Hey allemaal c:

dit onhandigheidje tijdens het RPG'n kent vast iedereen wel: op een gegeven moment heb je zo veel topics dat je niet meer weet waar je nog moet posten en hoe veel topics je eigenlijk had. Dan kun je een topic lijst samen stellen. Maar meestal verstoffen deze al snel. Dus hier wat tips voor het samenstellen en onderhouden van een topic lijst ^^

Het samenstellen:
Voordat je een topic lijst gaat samenstellen is het handig als je een plaats weet waar je de lijst op gaat slaan. Dat kan op Separa zelf in het logboek maar ook gewoon in Word op je eigen computer. Dit eenmaal uitgekozen kun je er voor kiezen om de topics in een kader of sheet te plaatsen of gewoon los. Om er een echte lijst van te maken gebruik je deze code:

Voor elk topic typ je er een nieuwe ster bij. Zo dus:
code:
 
Dat komt er als volgt uit te zien:
voorbeeld:
 
Als je meerdere karakters hebt is het handig om voor elk karakter een eigen lijstje met topics te maken. Dat kan in verschillende kaders. Maar ook onder elkaar in 1 kader. Als je het in een kader of los in 1 post maakt zorg er dan voor dat er duidelijk te zien is welke rij topics bij welk karakter hoort. Dit kan door spaties en het dik maken van letters. Als volgt:
code :
 

voorbeeld:
 
Nu kunnen we de topics gaan verzamelen en deze er in zetten. Ga per karakter de rpg af. En kijk per gebied welke topics jij daar hebt staan. Zo kun je alles goed terug vinden. Als je je topic lijst op de RPG zelf zet kun je van de naam van het topic dat je in die lijst neer zet ook meteen een link maken. Zo kun je al je topics snel en gemakkelijk terug vinden. Van een naam in de lijst een link maken gaat als volgt:
Code:
 
Al met al komt het er dan ongeveer zo uit te zien ( ik heb nu alleen de link van mijn logboek gebruikt bij slechts het bovenste punt.)  :
voorbeeld:
 
Zet achter elk topic waar je nog moet posten een teken neer zodat jij weet dat je er moet posten. Dit kan bijvoorbeeld een cirkel, een uitroepteken of gewoon het woord posten zijn. Dit eenmaal gedaan is je lijst klaar c:Het onderhouden van de lijst:
Zodra je een nieuw topic begint zorg je er voor dat deze meteen op de lijst komt te staan. Het is een kleine moeite en zo hoopt het aantal vermiste topics niet op. Hou bij waar je nog moet posten door achter de topic naam een teken te plaatsen. Zet bijvoorbeeld per maand een enter tussen je lijst. Dan hoopt het zich niet op tot een oneindige waslijst en hoef je op een gegeven moment naar het bovenste gedeelte van de lijst niet meer om te kijken, wat rust geeft. En als je meerdere karakters hebt zou je een vaste post volgorde kunnen aannemen. Dan post je eerst op alle topics van karakter A, dan op die van B, dan op die van C en daarna begin je weer bij A. Hiermee voorkom je dat je op bepaalde topics van een van je krakers heel lang niet reageert. Zo verstoffen topics niet en het is eerlijker tegenover de gene waarmee je de topics hebt.    

Dat waren te tips die ik had. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Vragen & Aanvullingen zijn altijd welkom ^^

Groetzels,
Dorian.

____________________

De mens Afbeeldingen die gebruikt zijn avatar en onderschrift behoren tot CrystalCurtis op deviantart.
New Theme!:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Tipje: De lijst.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: RPG Training :: RPG Training-
Ga naar: